zondag 23 oktober 2011

Ging het toch nog mis...

De randvoorwaarden voor de degradatiekraker tegen IVS waren perfect: een door de vrieskou nat hoofdveld, een heerlijke temperatuur, een goede wedstrijdbal, een fraai rose-zwart Manne-tenue, een redelijk complete selectie en maar een beetje koppijn van het Oktoberfeest.
We starten onder leiding van een goed leidende invaller scheids met rustig opbouwen. Echte kansen zijn er in het begin niet, maar gevaar van de tegenstander is er ook niet veel. Omdat we spelen in een 4-4-2 opstelling zijn we de baas op het middenveld, maar komt er weinig terecht van aanvallen. In tegendeel: het is een beetje druk op het middenveld waardoor we regelmatig balverlies hebben door misverstanden. Na een kwartier is het schrikken geblazen als Berg zelfs zijn eerste lopende aanval met een doelpunt afsluit: 0-1.
Nu moeten we onze rug rechten en dat gebeurt ook. Rob rondt een goede solo af met een vlammend schot van 20 meter en zet ons gelijk. Weer 5 minuten later is het Foppe met een venijnige schuiver die ons conform het beeld van de wedstrijd op 2-1 zet. Niets aan de hand zo lijkt het. We spelen rustig uit tot aan de rust, met nog enkele kleine kansjes.
Na rust leek het alsof we vooral nog oog hebben voor het heerlijke najaarszonnetje. Het tempo zakt, we schakelen niet meer om en de kansen die we krijgen worden redelijk ontspannen verprutst. Zo kabbelt de wedstrijd voort en beginnen de groen-witte gasten er zelfs in te geloven. We raken een beetje verblind door de lage zon en zo kan het gebeuren dat Wim na 20 minuten verrast wordt door een afstandsschot: 2-2. We moeten weer opnieuw beginnen en lijken iets meer "zjiem" in ons spel te leggen. Na 32 minuten is het MotM Rene die ons met een fraai buitenkant-rechts-schot uit een onmogelijke hoek, via de binnenkant van de paal op 3-2 brengt. Kat in het bakkie, constateert ondergetekende samen met de geblesseerden langs de kant. Dit geven we toch zeker niet meer weg??!!
U raadt het al: we geven het wel weg. Met nog 6 minuten op de klok maken onze sportieve gasten alsnog 3-3; een flinke domper, want deze wedstrijd was absoluut te winnen. In de slotminuut ontsnappen we zelfs nog aan een nederlaag.
Het is dat onze nestor ons in de derde helft grotendeels vrij hield, er weer chop-chop was en Ajax niet van Feyenoord wist te winnen, anders had ik een rot zondag gehad!