maandag 3 oktober 2011

Consul powerrrr....



Zelden zo iets bizars meegemaakt in de 38 en een half jaar dat ik meeloop bij de VV Born. Nota bene op de warmste oktober zondag sinds er weerberichten bijgehouden worden, wordt onze wedstrijd afgelast. Het lijkt wel een aflevering van Candid Camera. Zelden heb ik zoveel vraagtekens op gezichten gezien als bij de spelers van onze gasten uit Berg aan de Maas, die zich duidelijk verheugd hadden op een gezellige pot onderafdelingsvoetbal en misschien wel hun eerste punten. Maar nee hoor. Principes gaan voor het plezier blijkbaar en dus stak onze consul vanuit zijn onaantastbaar Consulaat (foto) er om onduidelijke redenen een fikse stok voor: afspraak is afspraak.. Dat betekent dat we gedwongen worden opnieuw onze ledematen op het spel te zetten op een door de Sportstichting verklote boerenakker, die nauwelijks het predikaat voetbalveld meer mag dragen. En dat terwijl er in een stralend zonnetje een biljartlaken ligt te schitteren, dat net een week van vitaliserende droogte achter zich heeft en erbij ligt alsof het wil zeggen: come on and play.
Nee, Herr CONSUL beslist in zijn wijsheid anders. Naar mijn weten wordt de man niet gehinderd door enige botanische achtergrond en heb ik hem ook niet op het veld gezien om de staat van het gras te beoordelen, maar toch weet hij (waarschijnlijk met een oog op het achter zijn huis gelegen gazon..) dat twee wedstrijden spelen op een voetbalveld te veel is. Chapeau! Hiermee bewijs je de club en m.n. het hondstrouwe 3e ( dat bestaat uit o.a. 3 bestuursleden, een terreinknecht, een vijftal leden langer dan 35 jaar lid, en tal van vrijwilligers) een geweldige dienst!! Bah!
Een compliment voor de scheidsrechter, die wel op het veld zijnde, beslist dat voetballen op de dodesakker te veel risico op blessures oplevert en de wedstrijd aflast. Nu maar te hopen dat de verantwoordelijken (lees: bestuur en Sportstichting) er alles aan gaan doen om het 2e veld zo goed mogelijk te herstellen, want over twee weken zijn er maar liefst 3 thuiswedstrijden op dezelfde dag. En volgens de weerberichten wordt het herfstachtig. Dat wordt wel een erg lange winterstop dit jaar!!

10 opmerkingen:

Ron Dijkstra zei

Ik kan me heel goed vinden in de afspraken die gemaakt zijn door het bestuur/consul/x? Maar zeker nu het veld er zó mooi bij ligt; en het best wel wat kan hebben, qua speeltijd (het was immers niet doorweekt na een week regen o.i.d.) hadden we hier gerust een potje kunnen voetballen. Maar nee, hier werd ineens het kader duidelijk uiteengezet. Hoe we het als 3e in ons hoofd halen om er überhaupt over na te denken dat we een wedstrijd zouden kunnen spelen.
Hoe is het mogelijk dat de consul het veld goedkeurd, en de scheids keurt het af? Dat is niet een klein verschil van mening; dit zijn meningen die LOODRECHT tegenover elkaar staan.
Ik hoop dat hier iets aan gedaan wordt. En dan heb ik het nog niet eens over het veld.

wimj zei

Tja ,dat goed keuren van de knollevelden door de consul wordt wel door meer mensen niet begrepen,hoe kon men wedstrijden laten voetballen op het tweede veld en het trainingsveld;het blijft een raadsel.

Ron Dijkstra zei

gevolg: wij zijn verplicht te spelen: mogelijk gevolg: de scheids vind het onterecht dat er gespeeld wordt: gevolg: 3 punten aftrek en een boete: gevolg: spelers die zich terugtrekken alsmede sponsoren die zich achter de oren krabben.

D'n Lijdert zei

Suggesties hoe we het kunnen oplossen??

Anoniem zei

Beste Lijder,
Uiteraard kan de sporstichting er voor zotgen dat zowel het trainingsveld als veld twee bespeelbaar worden cq blijven.Men zal er dan extra aandacht aan moeten blijven besteden>(bv,steeds gaan walsen indien het weer dit toelaat.en egaliseren)En bv de jongere jeugd toch op het hoofdveld laten voetballen (immers de MF en F-jes wat beschadigen deze??)

B zei

Ik zou zeggen: praat het zsm ff uit met het bestuur, dat toch de eindverantwoordelijkheid draagt over het reilen en zeilen rond de vv. Laat de lijdert en aanvoerder aanschuiven namens ut Derde, dan moet er toch een oplossing te vinden zijn, zou ik zeggen. Want, stel je voor dat het veld niet snel te verbeteren is, dan zouden we NOG een heel aantal thuiswedstrijden moeten missen!? Lijkt me niet bevorderlijk voor de sfeer binnen de vereninging. En naast trouwe leden, bestuursleden en vrijwilligers herbergt ons team inmiddels ook een paar sponsoren! Daar moet toch tenminste fatsoenlijk naar geluisterd worden...
(Toevallig: de woordverificatie die je moet intypen om hier iets te publiceren is ditmaal "frust" van frust.....! Hoezo, toeval bestaat niet?!)

Ron Dijkstra zei

Gezien het feit dat na B. niemand meer gereageerd heeft, heeft B. met zijn opmerking de angel uit de discussie gehaald blijkbaar? Hihihi, hoe doe je dat toch B.? Misschien moeten wij jouw als debater naar voren schuiven? :-)

Ron Dijkstra zei

... .om nog even terug te komen over de opmerking van den Lijdert. Suggesties hoe we dit kunnen oplossen? Nou, dat tweede veld zal langzaam herstellen omdat men er veel te laat mee begonnen is om het op te knappen; thuis groeit mijn gras amper meer, dus dat zal op het voetbalveld wel gelijk zijn.
Moeten we uitwijken naar een ander veld? Thuiswedstrijden ook uit spelen? Minder bier drinken? (we zullen ze krijgen, hahaha)

Anoniem zei

Te holtum liggen Nog enkele zeer mooie velden ongebruikt!. We missen dan alleen Tap met weissen

D'n Lijdert zei

wedstrijd staat al als inhaalwedstrijd op de planning voor 23 oktober.