zondag 18 september 2011

The day after...

Potver.. wat was het gezellig gisteren bij de Sjoester!! Een dampende avond vol muziek, plezier en vooral veel drank. Dit keer eens geen Weizen maar oerdegelijke zwarte motorolie uit Ierland, het huismerk van onze Grens-wah als hij geen Haaf-um drinkt: Guinness!! Dit was klasse en moest haast zijn weerslag krijgen in de topper van vandaag tegen aartsrivaal Limbricht.
Het begin was degelijk. Limbricht had meer voetbal in de ploeg en drukte ons een beetje terug op eigen helft. De nog half verdoofde Zwarte Panter in ons doel hield echter met enkele super-reddingen stand. Ook zelf kregen we kleine kansen, in deze over het algemeen faire wedstrijd. Na 35 minuten kwamen we zelfs op voorsprong toen Foppe een perfecte voorzet van Ri-Berry de kruising in verlengde. Een mooie opsteker waardoor we iets terug konden leunen. Toch lieten we ons nog verrassen voor rust. Een Limbricht speler liet gemakkelijk twee verdedigers achter zich en botste behendig en geheel vrijwillig tegen de klaarstaande Tony. Een terechte penalty, die rimpelloos werd benut, al zat Ruud er nog dicht bij. Rust.
Limbricht wilde meer en kwam fel uit de startblokken. Het leidde tot wat verwarring in de achterhoede en al na 2 minuten viel de 1-2 uit een klutsbal. Net als afgelopen week was ons spel in de 2e helft minder als in de eerste, met veel balverlies. Na een kwartier werd het 1-3 en leek de wedstrijd beslist. We zetten nog wel aan maar kwamen niet meer echt tot combinaties richting goal. Even werd het nog spannend toen Epi een door de keeper losgelaten bal binnentikte, maar daar bleef het bij. De alcohol had zo links en rechts zijn sporen achtergelaten.
En verder: Rob viel al na 10 minuten uit met een volgelopen (Guinness?) kuit, Martin verloor een lens en daarmee alle gevoel voor diepte, Tony kreeg nog een 5 minuten- straf, Ruud werd MotM en we hebben 2 nieuwe koplopers in de topscoorderslijst.

O ja: En het veld leek op het terrein waar twee weken geleden Stoppelpop en het Limburgs Kampioenschap ploegen werden gehouden: verschrikkelijk!! Onverantwoord om op te spelen: Beste Consul, met droog weer moet er toch gewoon op het hoofdveld gespeeld kunnen worden!!?? Het is toch een VOETBALVELD en geen gazon!!

9 opmerkingen:

Ron Dijkstra zei

Een mooie wedstrijd en dit keer met vrijwel geen vijandigheden als in het verleden. En inderdaad, wat is dat veld slecht........ Consullutje toch!

Frank Lebens zei

sjoon versjlaag! leuke blogspot!

en ja 't veldj......bie os is 't neit väöl baeter!

Anoniem zei

er kan niet over gras staan!

Stefan zei

Wederom leuk verslag.

Anoniem zei

kleine retificatie:

Nummer 14 lag wederom volop snelheid. Verraste de keeper door zijn verschijning en siene voele oam. Liet vervolgens de bal los, om vervolgens om wonderschone wijze tegen de netten aangejaagd te worden.

of is dit 'te'

Anoniem zei

De alternatieve versie van doelpunt nummer 2 zou ook kunnen luiden:

Onze tweede treffer was een "lucky one": onze bonkige spits, alias Horst Rubesch (wie kent 'm niet?), ramde - nog bedwelmd door de overvloedige drank van "the night before" - de keeper van onze tegenstander... die daarbij de bal uit zijn handen liet vallen, stom toevallig op de voet van onze epileptische spits... In een slakkentempo rolde de wedstrijdbal vervolgens over de doellijn, zonder het net ooit te raken... hetgeen ook een kunst is!

Niet oogstrelend, maar wel weer 2 puntjes erbij voor de MVP!