maandag 5 september 2011

0-0, maar alles behalve bloedeloos..

De kop is er weer van af! Nee, niet schrikken naar aanleiding van bovenstaande kop en foto. ik bedoel van de competitie. De eerste wedstrijd tegen OVCS dreigde even letterlijk in het water te vallen als gevolg van een hevige moesson boven Op den Toren om half elf. Gelukkig is er in zo'n geval buienradar en wist men te melden dat het vanaf elf uur beter zou worden. Inderdaad, en dus blies scheids Chris, die een prima wedstrijd floot, om kwart over 11 voor de eerste keer dit seizoen voor aanvang.
Het bleek het begin van een aantrekkelijke wedstrijd waarin zo aan het begin van het seizoen natuurlijk het nodige misging. Maar over het algemeen werd er van beide kanten goed gevoetbald. Born speelde geconcentreerd (vooral achterin) en af en toe oogstrelend. OVCS toonde zich beweeglijk en sterk naar voren gericht. Opvallend was wel dat ze keer op keer in de buitenspelval trapten. Keeper Ruud leek de zenuwen van donderdag te boven en keepte een prima wedstrijd; 96 jaar-centrum was solide en de beide backs streden onderling voor het felbegeerde "groene jasje". Daarvoor een balvast middenveld en op kansjes loerende spitsen, waarvan Dammi opviel door sterk loopwerk. Ook na rust kansen voor beide doelen, waarbij Born naarmate de wedstrijd vorderde zelfs de betere mogelijkheden kreeg, maar stuitte op een prima OVCS doelman. Stefan stuitte nog op de rappe linksbuiten van de Sittardenaren, hetgeen hem al tijdens de wedstrijd een snee in de neus opleverde (iets waarvoor hij afgelopen donderdag nog 9 Weizen nodig had). Uiteindelijk bleef het in de sportieve wedstrijd 0-0, met een klein beetje het gevoel dat er nog meer ingezeten had. Jammer dat de schaal na afloop ontbrak. Dan gaan we maar voor de Schaal aan het eind van de competitie. MotM, met neuslengte voorsprong op Rene, was Stefan.