maandag 9 mei 2011

Steppengevecht duurt net te kort...

Moederdag: Man wat was het heet.. Slechts 11 vierkante meter van het hoofdveld was gehuld in schaduw; voor de rest een knallende zon en een temperatuur waarvan alle moeders ter wereld spontaan opvliegers kregen. Reden ook waarom het leek alsof deze wedstrijd tegen Susterse Boys langs-vloog en we nog voor kwart voor een aan het dikverdiende vocht zaten.
Lang had het er (G**V**D***!! alweer!!) naar uitgezien dat de wedstrijd niet door zou gaan, want opnieuw steeg het aantal afmeldingen (t/m zaterdag) harder dan het kwik in de thermometer, maar o.a. met aanvulling van Noud (Verkeshei Jr.) kwamen we op 12 spelers.
De scheids(-en) hadden zich ook afgemeld en aangezien Wim al in de goal stond werd der Unpartei-ischer geleverd door de gasten.
Er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij Born aanvankelijk wat beter met de omstandigheden en het kurkdroge veld leek om te gaan. Susterse Boys had een matige ploeg, maar bleek vooral verbaal sterk door de twee van het 2e geleende spitsen. Toch was het Born dat scoorde. Al na 8 minuten rondde Di Longhi een fraaie een-twee met Dammi af: 1-0. Dat was lange tijd de stand. Wim weerde zich kranig en hield zijn doel schoon tot 3 minuten voor de rust. Toen moest hij letterlijk en figuurlijk twee keer in het stof bijten. Ruststand 1-2. Jammer, want ook wij hadden kansjes.
Na rust een duidelijk lager tempo. De temperatuur eiste zijn tol. Een overschatte passeerbeweging van Wim en een goede actie van de centrale middenvelder van de Boys, maakten dat het 10 minuten voor tijd kansloos 1-4 stond. Hoewel kansloos?! Born perste er de laatste krachten uit en wist met fraai combinatiespel helemaal terug te komen. Eerst was het opnieuw Di Longhi die de stand op de topscoorderslijst tot ongekende spanning bracht (2-4), waarna Epi zelfs (staand) de 3-4 scoorde. Zat er nog meer in? "Nog twee minuten" benadrukte de scheids en een laatste slotoffensief: alles in de aanval: drie afgeslagen schoten en twee voorzetten, een wankelende achterhoede van SB, maar de gelijkmaker bleef uit. Helaas maar wie weet waar dat in volgende wedstrijden toe leidt.

Mogelijk nog een keer ten overvloede: volgende week zondag moeten we voetballen: als je niet kunt, meld je dan op tijd (= uiterlijk donderdagavond) af.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey trainert, wat is de stand? Dan kan ik bekijken of ik me nog extra moet inspannen.

Der J.

Anoniem zei

Nee, nog geen gegevens over de stand anderskrijgen we van die Thei-Tony-taferelen: elkaar gen bal toespelen, kansen om zeep helpen.. Doe maar gewoon je best, dan komt de rest tzt wel!!

D'n Tellert

Anoniem zei

ik help de kansen ook om zeep als ik de uitslag al heb, dus..............

Anoniem zei

Ich hey waal gewonne mit ein goal verschil.18-17

ex topscoorder 1998

Ron Dijkstra zei

ex topscoorder schaamde zich zeker voor die overwinning met 1 goal. (m.a.w., zet verdoemme je naam eronder!)