zondag 15 mei 2011

Oranje wint: Say "Wim-wah Ed de Goey, say Wim-wah Ed de Goey"

Groot was de euforie, na een spannende wedstrijd en dik verdiende 3 punten voor het "andere oranje".
De tegenstellingen met vorige week waren groot, vooral in het weer. Waar de mussen vorige week nog dood van het dak vielen van de hitte, was het heden een natte bedoening, met enkele flinke buien, die het veld glad maakten, maar niet minder hard.
Born begon goed. Al na 8 minuten trok gelegenheids middenvelder Roger mee naar voren en vuurde, zoals hij waarschijnlijk in Illikhoven vorige week niet geschoten had, met een losse flodder. Toch bleek de "poeier" de Susteren-keeper te machtig en kwamen we goedkoop aan 1-0. Vijf minuten later werden we nog meer geholpen door de sportief spelende gasten. Een scherpe corner van Ri-Berry werd door een Susteren-speler in eigen doel gewerkt 2-0. Na een half uur spelen kwamen we op eigen kracht op 3-0, toen RH een prima pass van opnieuw Ri-Berry, met een bekeken schuiver afrondde. We speelden erg geconcentreerd achterin waardoor we zonder kleerscheuren de rust haalden.
Lijdert bedankt Zwarte Panter
De twee assists bleken toch wat veel, waardoor Ri-Berry zich moest laten vervangen door Astro (wie? Astro-Noud) en Dammi kwam in plaats van Stan. Het spelbeeld na rust bleef hetzelfde. Kansen aan beide kanten, maar eigenlijk bleven we redelijk gemakkelijk overeind. Slordig spelen en veel balverlies maakten het na een kwartier nog even spannend, toen Susteren 3-1 scoorde. Verder kwam het echter niet want onze Zwarte Panter hield vanaf dat moment het doel schoon. Vooral de flitsende voetbeweging 5 minuten voor tijd deed de 210 jaar aan blessures langs de kant in applaus uitbarsten.
Spanning, druilerig weer, maar wat uiteindelijk overheerste waren de drie punten! Chapeau.

1 opmerking:

Ron Dijkstra zei

Ik heb de foto die Johan gemaakt heeft toegevoegd aan dit vermakelijke verslag van de wedstrijd.