zondag 17 oktober 2010

Roosteren en Born in balans

Hoe zo een goed begin? Een wedstrijd in alle vroegte, de deur van het materiaalhok op slot en Boy onder de douche, 16 spelers, vies koud, geen keeper.. Maar Born 3 zou Born 3 niet zijn als er niet snel gehandeld wordt en voila: klokslag half 11 staan we er klaar voor, voor een wedstrijd tegen de op papier zwakke tegenstander uit Roosteren.
Voorzichtig wordt er nog gewaarschuwd van uit de dug-out voor het 1.17 minuut-complex, maar de start is furieus en na 1.18 minuut ligt de bal in het netje. Dit keer echter in dat van de tegenstander, na een droog schot van De Lange-afstandsloper Di Longhi. Roosteren schrikt zich kapot en wij zelf eerlijk gezegd ook.. We spelen een halve helft oogstrelend, op een enkele foute pass na en er wordt oplettend verdedigd. Na 20 minuten een vlijmscherpe counter, met een goed pass van Di Longhi op Possie en met een schitterende steekbal Baas B. vrij voor de keeper zet. Die blijft cool en scoort zijn derde in 3 wedstrijden (Huntelaar eat your heart out!) Roosteren blijkt echter anders dan de stand doet vermoeden een goed voetballende ploeg. Ze spelen verzorgd, maar veel strandt op 20 meter van het doel. Een keer komen ze er voor rust nog gevaarlijk uit en daarbij wordt de door Robbie half geblokte bal via een raar effect tot doelpunt gebombardeerd.
Dat belooft wat voor de tweede helft. Roosteren gaat op zoek naar de gelijkmaker en drukt ons terug op eigen helft. Toch krijgen we nog kansen en niet de minste, maar de koelbloedigheid ontbreekt. Nr. 14 raakt vallend de lat en een vrije trap van Martin B, gaat maar net naast.
Roosteren drukt zonder echte kansen. Tien minuten voor tijd gebeurt dan toch waar we al bang voor waren. Bij een corner worden we afgetroefd en wordt de bal van kortbij ingeschoten voor de 2-2.
Met nog 5 minuten te spelen ontsnappen we zelfs nog aan een nederlaag, nadat Baas B. de alertheid van zijn zwager op de proef stelt. Daar blijkt ondanks een alcohol doordrenkte voorbereiding niets mis mee, zodat uiteindelijk een terechte gelijke eindstand op het bord blijft. Jammer als je 2-0 voor staat, maar uiteindelijke verdiende deze sportieve en spannende wedstrijd geen verliezer.

3 opmerkingen:

Ron Dijkstra zei

Mooi verslag Lijdert! Geeft een goed beeld weer hoe de wedstrijd verlopen is. Trouwens ook mooi keeper-werk in de laatste helft van de tweede helft!