vrijdag 13 april 2012

Pietertje strikes back!!

Wie had dat amper een jaar geleden gedacht.... dat we van Guttecoven zouden verliezen. Op verzoek van de gasten hadden we de manschappen voor de tweede keer op rij opgetrommeld voor een donderdagavond wedstrijd. Het gros van de senioren ontbrak opnieuw, hoewel we dit keer wel de Slegter, Ri-Berry en Trevitony erbij hadden om het gemiddelde weer wat op te trekken. De warming-up viel letterlijk en figuurlijk in het water door een plensbui net voor het aanvangsfluitsignaal en de wat late aankomst van enkele spelers (het zou stau.. eh, flauw zijn om daar wat van te zeggen..).
Toch begonnen we, met Marc, Danny en Rik als uitzendkrachten, vol goede moed aan de wedstrijd al schrokken we binnen 32 seconden van de eerste aanval van GVCG die amper 20 cm. naast het doel verdween. Oeps..!
Het bleek het begin van een wat Born betreft erg matte wedstrijd, waarin GVCG, de nummer laatst van de competitie ons voetballend de baas was! We kwamen tot geen enkele goede aanvalsopbouw en leden veel onnodig balverlies. De gasten waren wat feller en in balbezit cleverder. Nadat Marc de paal geraakt had uit een spaarzame 'aanval' kwam het tegendoelpunt uit de lucht vallen in de 16e minuut. Een droge knal in de bovenhoek bleek Fiscaal te machtig: 0-1.
Nog steeds schrokken we niet wakker en was het aan goed spel van onze achterhoede en vooral de backs Tank en Pietertje te danken dat we in de race bleven.
auw auw wat heb ik een last zeg.. ;-)Na rust een iets ander beeld. GVCG ging wat leunen en gunde ons 75 % van het balbezit: ze hadden allang gezien dat ons geknoei niet tot kansen leidde. Er kwam in 90 minuten niet een bal met potentie tussen de palen, verder dan schaakzetten en ons vervolgens vastlopen op de 7-mans achterhoede van de rood-wit-zwarten kwamen we niet. Sterker nog: een van de uitvallen van de gasten leidde zelfs na 20 minuten tot de 0-2-genadeklap. Over de 25 minuten die volgden valt er niets vreugdevols meer te melden of het moest zijn de publiekswissel van de ombetwiste uitblinker van vandaag Pietertje, die na afloop dan ook terecht de groene jas mocht aantrekken.
Een avond om snel te vergeten.... behalve dan voor Pietertje!