vrijdag 6 april 2012

Piepjong Derde heeft een eitje aan Almania..

Met een elftal dat voor het eerst sinds 1998 een gemiddelde leeftijd had van onder de 30 startten we tegen Almania. Uit hadden we ze nog ongenadig op de spreekwoordelijke kloten gekregen, dus we hadden iets recht te zetten. Als vervanging van onze geblesseerde senioren kregen we hulp van Danny, Jorn en Marc van ut 4e en van Drik van het 2e. Het hielp ons goed. Want nadat onze Seychellen-ganger in het doel een tweetal keren prima redde in de openingsfase was het Drik die na 6 minuten met een prima pass Dammi vrij zette voor de keeper. Hij rondde cool af. Het was het eerste van 4 prachtige doelpunten vanavond. Na 15 minuten bedacht Danny zich niet lang, toen een afgeslagen vrije trap van Bart voor zijn voeten viel. Met een lage schuiver in de lange hoek maakte hij fraai 2-0. Amper 3 minuten later een knijterd van een pass van Dammi over 40 meter op de doorgelopen Marc die met een prachtige lob 3-0 liet aantekenen. Wat een ongekende start. Almania kwam de klap niet te boven en beperkte zich tot wat slappe uitvallen. Na 25 minuten echter werd er even niet opgelet achterin en was ook Fiscaal kansloos op een droge knal van de gasten: 3-1. Verder bereikten we zonder kleerscheuren, en met goed spel van Rene, Marc en Foppe achterin, de rust.
Na rust zette Almania nog een keer aan en moest gelegenheidslinksback Martin flink aan de bak om de snelle nummer 9 achterna te lopen. Toen hij na 12 minuten doodop vroeg om een wissel constateerde hij tot zijn ontzetting dat er twee spelers van de gasten rondliepen met rugnummer 9 en dat zij hem om de beurt voorbij waren gekomen..
In de 15e minuut viel de beslissing: Drik werd op links diep gestuurd en had een perfecte voorzet op Epi die, als ware hij Nanninga zelf, de bal keihard inkopte: 4-1.
Vanaf dat moment was het vuur uit de wedstrijd en was het devies uitvoetballen. Even kwam er wat spanning terug door de 4-2 in de 29e minuut, maar verder liet MotM Foppe het met zijn companen achterin niet komen. Onder het motto wie de jeugd heeft, heeft de toekomst werd het daarna nog lang gezellig in de kantine en bij de Sjoester..samen met onze voorzitter (als je wint, dan heb je vrienden!)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Je schrijft het goed: "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst". Maar als je de complete cast van Jurasic Parc hebt rondlopen dan...........

J.

D'n Lijdert zei

Helemaal vergeten in het verslag: het loopwerk langs de lijn kwam voor rekening van Trevitony, die toch moest oefenen voor de Swentiboldtocht.

Foppe Fenclub i.o. zei

Felicitaties aan Foppe ivm de Paas MOTM award. Het paasei met versierselen kan na de Paasdagen bij Steevens aan de Kapelweg worden afgehaald

Voorzitter, secretaris en penningmeester van de Foppe fenclub (fka the Abe Lenstra Fenclub) Riemert van der V.

D'n Lijdert zei

Eindelijk erkenning voor onze captain annex webmaster: Foppe Boppe!!

Ron Dijkstra zei

Ik zal me met gezwinde spoed naar Steevens begeven. Bezorgen mag ook trouwens. ;-)