maandag 18 april 2011

En zo werden het geen 9 maar 7 punten..

De wedstrijd uit tegen Conventus werd gespeeld op een kurkdroog en hard veld, met een iets te lichte bal, waardoor onwillekeurig het beeld van beach-voetbal boven kwam. Dat kwam ook door het verloop van de wedstrijd: alles leek te wijzen op een zomeravondpotje, in vakantiestemming. Born speelde in een laag tempo en dat beviel de tegenstander wel. Hun twee Duitse spitsen stonden zelfs op het punt om een zonnebaad-plaats te gaan graven, conform hun landgenoten op de Zeeuwse stranden. Veel is er niet te vertellen over de eerste helft waarin Born er niet in slaagde de goal te raken. Sterker nog; volgens stand-in keeper Wim-wah raakten we zelfs het vangnet nog niet...
Na rust probeerden we het opnieuw, nu met wat sneller spel en 5 wissels, maar het droge veld maakte combineren onmogelijk. En dus kwam het cliché weer eens uit, dat als je de goal niet maakt, hij aan de overkant valt. Uit een corner maakte Wim een wereldredding, maar de bal caramboleerde tegen een net ingevallen niet nader te noemen speler (met hoofdband) en zo kwam de thuisclub tegen de verhouding in op 1-0. Vijf minuten later werd het nog erger: een uitval over "der Angriff" werd door "Bastie" binnengetikt: 2-0. Dat was schrikken, ook voor de thuisploeg zelf en voor de aanwezige Koningsbossche supporters..
Born zetten (nog) een keer aan en dat leidde tot een penalty die door Marc vlekkeloos werd ingeschoten. Nog dik twintig minuten hadden we voor de gelijkmaker of meer. De gelijkmaker kwam na een fraaie solo van Dammie, na een een-twee met Ruud. Daar bleef het echter bij. Conventus was blij met het ene punt. Wij misschien uiteindelijk ook wel, al waren 9 punten deze week mogelijk geweest, zo beseften we. Het werden er 7 en een plaatsje opschuiven op de ranglijst. Het linkerrijtje kan nog, maar dan zal er donderdag gewonnen moeten worden van Susteren (uit). Zijn we er weer?