vrijdag 8 april 2011

Born verliest echte derby in knollentuin..

Aan het weer lag het niet want dat was prima, maar voor de rest deugde er niet veel op deze doordeweekse donderdag: een kl..-veld, een te harde bal, een matige scheids, een irritante tegenstander en weer een te vroege tegengoal.
Al na ruim 5 minuten ging de bal op de stip na een toevallige handsbal van Bart. Vanaf de stip was invaller en 8e doelman van het seizoen Tjitte kansloos. HBC ("Houtem") was niet echt sterker maar iets dreigender in de aanvallen. Waar Born probeerde te combineren, hetgeen op de toendra niet mogelijk was, hanteerden de HBCérs de lange bal. Dat leidde na een kwartier tot een scrimmage voor de goal en een prima schot uit de afgeslagen bal: 0-2. Born kreeg kansen (via Koen, Roger en onze nieuwe Finse linkerspits Epi Lepsi), maar die gingen er niet in. Onder rust concludeerden we dat we zeker niet kansloos waren tegen deze matige ploeg. Na rust volgde dan ook een offensief in een poging de aansluiting en gelijkmaker te forceren. Daarbij kregen we de hulp van scheids Thei, die de lijnen van de 16 blijkbaar ook niet zag en een penalty toekende. Koen tekende voor 1-2. Er zat nog meer in, zo leek het.
De spaarzame HBC aanvallen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de achterhoede, waarin Bart de positie van de geblesseerde John overnam. Een van de forse tackles werd hem echter fataal, toen bij de linkerspits van HBC het licht uitging en hij op onbezonnen en lompe manier wraak nam, door vol uit te halen op de knie en bovenbeen van Bart, die vervolgens nog slechts strompelend de gang naar de kleedkamer kon maken. Een donker-rode kaart was het terechte vervolg, ondanks de onnozele reacties van de HBC-spelers. Even leek het uit de hand te lopen, na nog een stel twijfelachtige beslissingen en korte lontjes. Born kon niet profiteren van de numerieke overmacht en HBC kwam er een paar keer snel uit en versierde twee corners, waaruit beide keren koppende gescoord werd: 1-4.
Vijf minuten voor tijd was er nog ruimte voor het hoogtepunt van de avond: geen lob, geen stift, geen poeier, maar een bekeken boogbal-bananenschot (een "Fransje") van Efdee bracht de eindstand op het bord: 2-4.

Zondag wacht Roosteren, waarbij we met blessures van o.a. Rob, Wil, Michel, John, Bart moeite zullen hebben een achterhoede op de been te brengen. Dan maar vol op de aanval!!