maandag 28 maart 2011

Born-3 in handen van Aziatische gokkers??

Die vraag rees na de erg nadrukkelijke winstvoorspelling op Amstel Teamlink afgelopen week: Born-3 had maar liefst 100 % winstkansen tegen GVCG-3. Dat maakte zelfs Wim en ondergetekende (van nature erg optimistisch) toch wat wantrouwend. Hoe kan die biergigant een zekere overwinning voorspellen, ondanks ons wisselvallige spel van de afgelopen weken?
Met het (opnieuw) ontbreken van onze captain en zijn banden met de Vietnamese gok-wereld kwamen er toch wat vraagtekens: hebben we hier te maken winstgevende handel die zich uitstrekt tot aan de belchinezen in het verre oosten?? Hopelijk is Foppe er volgende week weer bij en kan hij deze vermoedens ontkrachten.
Voor een gedeelte gebeurde dat overigens ook al door GVCG zelf. Een tegenstander met te veel zwakke plekken om echt gevaarlijk te worden, zo bleek al snel. Toch lukte het Born maar moeilijk om te combineren op het erg hobbelige veld. GVCG begon echter slap en de enkele keer dat er snel uitkwamen was daar een in vorm stekende Krullenbol die met de Slegter van Beeg de deur op slot hield. Born kreeg enkele kleine kansjes. Zo kabbelde de eerste helft slordig voort, tot aan de 25e minuut, toen Trevitony de bal op het middenveld oppikte en verwoestend uithaalde: de bal plofte van 25 meter in de driehoek: 0-1! En wat nog belangrijker was: zijn eerste doelpunt sinds anderhalf seizoen!! Dat speelde net wat ontspannender. Tot aan de rust werd er echter niet meer gescoord.
Na rust een wat beter combinerend Born dat op jacht ging naar de 2e goal. Die viel al snel uit een goede aanval. Nr.14 toonde aan dat je niet in de wedstrijd hoeft te zitten om toch te scoren. Na 8 minuten maakte hij op zijn bekende alerte wijze 0-2 en leek de wedstrijd beslist. GVCG dacht daar echter anders over. Ze werden wakker en leken na een uur pas door te hebben dat het zomertijd was. Ze kwamen er een paar keer counterend uit, maar dat werd de fase waarin keeper Sven liet zien over de eerste onwennigheid van vorige week heen te zijn. Met enkele zeer fraaie reddingen hield hij zijn doel schoon.
Born voetbalde het rustig uit en na een half uur werd een van de mooiste aanvallen bijna afgerond met Trevitony's 2e, maar hij strandde op de keeper, waarna Koen er als de kippen bij was om ook zijn eerste Born-3 doelpunt aan te tekenen. Vijf minuten voor tijd stond Roger op de goede plek om een solo van Damiëndo (= Dami) met de kuit binnen te tikken! 0-4 eindstand.
Had Amstel toch nog gelijk gekregen! We hebben er maar een flinke Lindenboom op gedronken.. en 's avonds chinees gehaald!

Volgende week FC RIA uit; allemaal van de partij??