zondag 13 maart 2011

Arriba, arriba...


Het is dat de struiken rondom het voetbalveld zo kaal gesnoeid zijn dat ik vanuit mijn voorkamer de goalen zie staan,anders had ik waarschijnlijk niet meer geweten waar het terrein ook al weer was. Op 17 oktober keepte ik in Roosteren om vervolgens de voetbaltas te verruilen voor het koffer van Trio Ongeplök. Vandaag had ik dan weer mijn vertrouwde plekje naast de dug-out. Hoewel vertrouwd.. thuis was het voor het laatst op 29 augustus..
Enfin.. genoeg gemijmerd. De wedstrijd. Die was aanvankelijk knap eentonig: RIOS combineerde erg gemakkelijk door onze linies. Na 7 mnuten ontdekte Thei dat tapassen toch iets anders is dan passen. Zijn te korte balletje werd opgepikt door de rappe spitsen van RIOS en een van hen liet Jorn kansloos 0-1.
Even was er de schrik voor een walk-over, maar niets was minder waar. We rechtten de rug en kregen zelfs een licht overwicht op het middenveld en enkele kansen. In die periode van druk van Born zag scheids Charles een glaszuivere penalty over het hoofd, na een aanslag op captain Foppe. Als...maar ja.
Doordat we aanzetten en ver van het eigen doel afspelen ontstaat er veel ruimte voor de supersnelle voorwaartsen van Rood-Wit uit Pey. In de 24e en 29e minuut worden twee onderschepte passes vliegensvlug omgevormd tot pijlsnelle counters en twee doelpunten. Er volgt nog een frommelgoal waardoor de ruststand geflatteerd 0-4 is.
Na rust een zelfde beeld. Born heeft het meeste van het spel, ondanks de hoger positie op de ranglijst van onze tegenstander en ook de duidelijk betere voetballers. Maar Born levert een prima teamprestatie en blijft wel voetballen waar RIOS het wat gemakkelijker op lijkt te pakken. De verdiende 1-4 kan dan ook niet uitblijven. Topscorer Nr.14 is er als de kippen bij om een Reuzenslalom van Rob het laatste zetje te geven. Dat RIOS in de slotfase nog 1-5 maakt telt slechts voor de statistieken.
Het vertoonde spel geeft ondanks de vele wissels vertrouwen voor de komende potjes. Hopelijk speelt het 4e dan weer op vrijdag, zodat we opnieuw gebruik kunnen maken van de MotM Jorn, die prima keepte.

Volgende week: Erwin, live op den Toren. 11 uur.

3 opmerkingen:

Ron Dijkstra zei

Mooi verslag, Lijdert! (Wie is Erwin?)

D'n Lijdert zei

De laatste man van Meerssen, annex entertainer/zanger in het Limburgse circuit. Bekend van hits als Ut Reuzeraad en Griekse nach..
zie website: www.erwinlive.nl

Ron Dijkstra zei

Aha.. de man van de buzuki :P