maandag 21 maart 2011

Met 7-klapper de winter uit..

Zo. dat was de winter! Op passende wijze namen we afscheid van het trieste jaargetijde dat vooral gekenmerkt werd door veel afgelastingen. Dartelend kunnen we het voorjaar in, waarin we als jonge lammetjes het zonnetje en de sappige groene weiden kunnen betreden. En dat wel vaker dan de gemiddelde Engelse premier league club. (Dus: goed eten, op tijd naar bed en niet te veel sex de komende tijd).
Dan nog even terugkijkend naar gisteren. De oplettende en nieuwsgierige supporter zal zich een hoedje geschrokken zijn bij het open slaan van de regionale krant: Born3- Meerssen6 3-2!!? Waarschijnlijk heeft dat betrekking op het aantal 50+-ers per elftal, maar niet op de uitslag. Die was zoals het zo mooi heet in overeenstemming met de plaatsen op de ranglijst: een te goed Meerssen gaf ons voetballes en deed dat door de dappere keeper Sven met de regelmaat van de klok te passeren: na 6 minuten 0-1, na 12 0-2, en na 24 minuten 0-4. Verder dan kleine kansjes kwamen we zelf niet.
Nog voor rust werd het 0-5 en restte er slechts berusting en enkele pijntjes bij onze senioren.
Na rust deden we er alles aan om de score beperkt te houden en dat lukte. Sven verrichte enkele knappe reddingen, op het middenveld streed nieuwkomer Koen (ook ex-B-jeugd) voor elke meter en voorin kwamen ook nu kansjes of zeg maar gerust Kansen, maar die leidden vooralsnog niet tot de eretreffer. Die kwam er wel na een duidelijke handsbal van Meerssen. De toegekende strafschop werd op zijn Neeskens ingeschoten door de derde debutant vandaag Damiendo (=Harie). Uiteindelijk verloren we de tweede helft slechts met 1-2 en werd de eindstand 1-7. Zonder Erwin. Snel vergeten en via Guttecoven, komende zondag, op naar de Engelse maand!