maandag 27 september 2010

Na regen komt zonneschijn, en andersom...

De voortekenen waren niet erg gunstig: de eerste wedstrijden waren mager geweest en de lucht boven Born en Limbricht was pikzwart. Bij vertrek regende het pijpenstelen in Born.
Maar : Vreemdgenoeg bleek het om een zeer plaatselijke bui te gaan, want bij aankomst in Limbricht, bleken de klinkers op de Platz kurkdroog en leek het zelfs wat lichter te worden. Een voorteken?
Nog zo'n meevaller: voor het eerst bereikte de teller aan spelers reeds op donderdag de magische grens van twaalf, waardoor d'n Lijdert een relaxed-te vrijdag en zaterdag tegemoet ging. Limbricht speelde in het vertrouwd blauw, waardoor wij (nog een meevaller) gewoon in het groen-wit konden opdraven. Vol goede moed dus aan de aftrap.
Maar : GVD, evenals vorige week ligt de bal na precies 1 minuut 17 sec. in het netje,na een zondagschot van de bonkige spits. Tegelijkertijd begint het te klateren van de regen en even later begeeft de bovenbeenspier van de keepert het! Born is door de regen en de vroege tegengoal wel wakker en begint goed te voetballen. Kansen zijn er zat, maar de kopballen en schoten van allerlei posities zijn nog niet erg doelgericht. Limbricht maakt er ook niet veel van. Rust 1-0
Maar: na rust met stand-in Frans in het doel, recht Born de rug. En nauwelijks zijn de wisselspelers gedouched of we scoren op mirakuleuze wijze de gelijkmaker (via Johan, of toch Ruud, maar het kan ook Roger geweest zijn?!). Het is ook weer vrijwel droog en Born bivakkeert op de helft van de thuisclub, ver van het eigen doel.
Maar : Af en toe komt Limbricht er gevaarlijk uit en uit een van de counters volgt een vrije trap die onhoudbaar wordt ingeschoten: 2-1! Limbricht gaat wat harder spelen en hun grensrechter ziet in een keer dingen die verder niemand ziet. Er is nog slechts een kwartier te spelen (excl. blessuretijd)
Maar : Wie dacht dat het over was, kwam bescheten uit. Kans op kans kwam er voor Born en uit een van de vele corners was het Foppe, die een puike wedstrijd bekroonde met een fraai doelpunt en even later was het de in de Noorse bossen afgetrainde RH. die de 2-3 op het bord bracht. Dik verdiend. Born heerste en speelde de wedstrijd rustig en beheerst uit. De blessuretijd viel erg mee. (De scheids moest nog naar de koopzondag met zijn vrouw..). Een super team-prestatie in de mentaal gezien moeilijkste uitwedstijd van het seizoen. Let the sun shine...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Rectificatie!!!!!!

Lijdert,

Godnondeju, als je aan de andere kant van het veld staat,kan ik me voorstellen dat je de eerste goal niet op schoonheid kunt waarderen. Maar als je na de wedstrijd de scheidsrechter vraagt wie nou gescoord heeft, en hij dan MIJN twee marsen wegstopt in zijn jas en mij aanwijst als de nieuwe Messie (met gebroken poten) dan vind ik dit een aanval op mijn integriteit.