maandag 29 september 2008

Maar gelukkig was het lekker weer...

In een prachtig najaarszonnetje startten we vol goede moed tegen het ook nu weer jonge, maar minder gedreven ogende Obbicht. Toch startte de thuisploeg offensief en dat zorgde al direct voor situaties die bij de geblesseerde ras-verdedigers Michel en Rob tot billenknijpen leidden. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven: Jean en Tom zagen zich na een kwartier geconfronteerd met een stuk of 5 Obbichtse stormrammen en een van hen scoorde eenvoudig 1-0. Born leek te ontwaken en kreeg m.n. op het middenveld iets meer vat, al was daar erg veel ruimte.
De 75% fitte Postman had het lastig voorin, maar ontsnapte toch na een half uur aan de aandacht van de Obbicht defensie. Hij haalde verwoestend (?!) uit en dat betekende dat we weer voor rust op gelijke hoogte stonden. De wedstrijd was spannend, ging op en neer maar ontaarde in een echt foutenfestival, met hachelijke momenten voor beide doelen. Born nam de leiding door Martin, maar ik weet bij God niet meer hoe en wanneer, wel dat het even later al weer gelijk was, na een afstandschot.
Halverwege de 2e helft leek Born toch aan het langste eind te trekken toen opnieuw een voorsprong werd genomen via een droge knal van Cantina PePe. Dicht houden leek het devies, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Opnieuw leidde geklungel in de achterhoede tot een doelpunt: ons eigen navigatiesysteem TON-TOM was even de weg kwijt en de bal verdween tergend langzaam in het doel. Niets aan het handje; punt in the pocket zo leek het, maar ondanks stevig verzet van een door de hypotheekcrisis nauwelijks geraakte Fortis-Frans werd het 8 minuten voor tijd toch nog 4-3 voor de thuisploeg. Dat was een domper en het pseudo-slotoffensiefje van Born leverde ook niets meer op. Het op en neer gedraaf had toch te veel kracht gekost. Zuchtend zakten de 22 acteurs na het eindsignaal in elkaar. Een wedstrijd uit de categorie Jammer. Volgende week DVO, zonder BOV.