zondag 12 oktober 2008

BORN 3 verplettert IVS 3

Zondag morgen 12 oktober speelden we de uitwedstrijd tegen IVS in een mistig Berg. (Dat is ook de reden dat we geen foto's bij dit verslag aan treffen).
De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter ere van de overleden Harrie Riem. Daarna was al snel duidelijk dat we voetballend de betere waren van onze tegenstander.
Na even aftasten namen we geleidelijk het middenveld over en werden de spitsen bediend. Johnnie K. speelde daarbij een belangrijke rol als stand-in van Strawberry op rechtshalf. De wisselwerking met rechter spits Gerben (Verkeshei) leidde in de 11minuut tot een snelle aanval. Waar Gerben nog strandde op de keeper was het een attente Johan (nr. 14) die er als de kippen bij was om 0-1 aan te tekenen. Drie minuten later hetzelfde scenario met dezelfde hoofdpersonen: gerben diep, ingreep van de keeper, afmaken door nr. 14!
Dat voetbalt lekker met een 0-2 voorsprong. IVS was bijzonder gastvrij en legde ons geen strobreed in de weg. JohnnieK werd in de 16e minuut uitgenodigd zijn opmars te starten aan de rechterkant. Na 40 meter lopen werd het tijd voor een voorzet die, slecht geraakt, gebombardeerd werd tot doelpunt in de korte driehoek: 0-3.
Niet alles zat mee. Na twintig minuten kreeg Johnnie Dijk de naweeën van zijn fietstocht over de Nattenhovenerberg en moest geblesseerd uitvallen. Stefan verving hem. IVS bleef onmachtig en pas na 25 minuten kwam de eerste bal op het doel van Tom. Na opnieuw een misser voor open doel van Gerben (die hem de felbegeerde bokaal voor het Awt Wief van de Waek opleverde) kwam het moment van Marc de Lange die een rush naar voren afrondde met een knalhard schot van 25 meter dat de IVS-keeper te machtig was: 0-4.
Het werd nog voor rust 0-5 na opnieuw een messcherpe counter, afleggen Gerben en doelpunt Johan. Een echte hattrick.
Na rust was het binnen 5 minuten bekeken toen Johan opnieuw perfect opgesteld stond na een eveneens voorzet van Johnnie K. Born bleef drukken en de kansen volgden elkaar in snel tempo op. Gerben voor de keeper, Foppe met poeier op de lat, Martin met schot net naast, Johnnie K. met mislukt lobje etc. etc. De gewenste dubbele cijfers waren zeker mogelijk maar bleven uit.
De aandacht verslapte een beetje en dat leidde randje buitenspel tot de enige tegentreffer 1-6.
Vanaf dat moment werd het wachten op het eindsignaal, als was het met het bestuur langs de lijn goed toeven in een inmiddels heerlijk najaarszonnetje. Met nog tien minuten te spelen kwam dan eindelijk de dik verdiende goal van Gerben, die de achterhoede andermaal te snel af was. Toen Johnnie K even later de 8e Born goal binnenknalde was de eindstand bepaald en vond Born 3 via een puike wedstrijd aansluiting bij het linkerrijtje!

Opstelling:
Tom Heffels, Jean Coenen, Frans Deuss, Marc de Lange. John Janssen (20. Stefan van de Kamp), John Knoors, Martin Bos, Ron Dijkstra, Gerben Wetzels, Ton Biesmans, Johan de Regter
Grensrechter: Wim Schormans, Leider: Paul Heffels
doelp.: 11. Johan de Regter 0-1, 13. Johan de Regter 0-2, 15. John Knoors 0-3, 40. Marc de Lange 0-4, 42. Johan de Regter 0-5, rust. 51. Johan de Regter 0-6, 65. 1-6, 80. Gerben Wetzels 1-7, 87. John Knoors 1-8