zondag 18 maart 2012

Veel te vroeg..

Tenminste ik denk dat het er aan lag dat we al om 10 uur moesten aantreden bij IVS, anders is het grote verschil met de wedstrijden tegen Susteren en Limbricht niet te verklaren. Vijf onstuimige minuten aan het begin, maar daarna was het bagger zoals onze doelman (zie foto beneden: nieuwe naam Kitzen Fiscaal?) het uitdrukte. IVS was veel feller en won het merendeel van de duels en in ieder geval de tweede bal. Alles wat wij daar tegenover konden zetten waren enkele smerige overtredingen van onze "VV-Born Bastards". De eerste aanval die lekker liep kwam uit een standaardsituatie. Efdee ( terug na Nieuw Zeeland) gaf de bal mee uit een vrije trap aan Urker Robbie die op zijn beurt RH bediende die makkelijk kon binnen tikken. Niets aan het handje zou je zeggen en vooral doorgaan zo..
Ja poep! Amper 5 minuten later lag de bal alweer achter Fiscaal, na een snelle counter van de thuisploeg: 1-1. Dat was ook de ruststand.
In de rust werd flink ingegrepen. Het middenveld leverde bijna 200 jaar in en kreeg er ongeveer 120 jaar voor terug. Ook de goed spelende Pietertje stopte op zijn hoogtepunt. Het leek te werken. Born kwam fel en goed voetballend uit de kleedkamer en al na 3 minuten lag de 1-2  in het netje na een goede aanval die uit de draai werd afgemaakt door opnieuw RH. Kort erna waren er nog diverse kansen, maar die gingen er niet in. Langzamerhand zakte het spelpeil echter weer en kreeg de thuisploeg kansen door de snelle aanvallers. Steef wist nog veel op te vangen al had hij daar een professionele overtreding voor nodig die hem geel opleverde. Na een kwartier gebeurde het dan toch. Een razendsnelle uitval, die onze achterhoede te gortig werd en 2-2. Amper twee minuten later opnieuw een snelle uitval: 2-3! Nu moesten we in de achtervolging om tenminste nog een puntje uit het vuur te slepen. Het bleef echter slordig: te veel lopen, onzorgvuldige passes, hopen op begrip van medespelers.
Toch leek het onwaarschijnlijk dat we deze wedstrijd konden verliezen. Born kon beter voetballen, Berg was feller en meer een team. Uiteindelijk slaagden we er in om met nog dik 6 minuten te spelen de gelijkmaker aan te tekenen. RH (MotM) werd prima diep gestuurd door Dammi en rondde koel af.
Al met al een terechte uitslag al hadden we hier zeker drie punten kunnen weghalen..
Na afloop  was er nog enige hilariteit over het feit dat de laatste man van IVS Epi compimenteerde vanwege zijn "slimme lopen", hetgeen hem de zoveelste bijnaam opleverde: de Raul van Born.

Denken jullie eraan volgende week weer op tijd aan-/aftemelden? Fc Ria thuis... altijd lastig