zondag 16 november 2008

Morele overwinning in mannelijke wedstrijd

Ja manne, het was weer een ouderwets ochtendje Limbricht: een zwaar veld, druilerige omstandigheden, veel bladeren en vooral een tegenstander als vanouds tot de tanden bewapend en dit keer nog zonder puntverlies. Born begon vanuit een goede organisatie, waardoor de aanvallen van Limbricht in de kiem gesmoord werden. Er waren via snelle uitvallen zelfs kansen voor ons, maar Luuk schoot uit een prachtige aanval nipt voorlangs. De prima leidende scheids zorgde er voor dat er goed gevoetbald kon worden, niet flauw, maar binnen de regels. Het laatste kwartier van de eerste helft werd het toch nog even onvriendelijk. Ton zorgde met een te laat ingezette sliding voor een hoop ergernis bij de blauwen, waar vervolgens de stoppen doorsloegen. Enkele te stevige ingrepen waren het vervolg, maar ook nu bleek de scheids kordat genoeg om orde op zaken te stellen. Limbricht werd iets sterker, maar stand-in keeper Kevin wilde niet wijken, net als de rest van de achterhoede met oa. een zeer sterke Foppe. Vlak voor rust kwamen we verrassend op voorsprong via een super uitgevoerde counter; Luuk sprintte er vervolgens de trage aanvoerder helemaal uit en maakte beheerst af. Al zijn frustratie over de doodschoppen zat in zijn volgende begrijpelijke, maar ongepaste reactie die hem dan ook de Schoen (Awt Wief) opleverde. Rust.
De tweede helft begon furieus een prachtig balletje van de beste maar tevens meest irritante Limbrichtspeler zette de spits voor Kevin, die kansloos was op de bekeken intikker, zodat het na 23 seconden alweer gelijk stond. Dat was even schrikken. Let wel: even, want amper twee minuten later werd Gerben weggestuurd en onze "Killer" maakte het beheerst af. 1-2. Limbricht zette aan, maar kwam door te veel praten niet echt aan voetballen toe. Toch leidde een aanval na een kwartier tot een knal op het doel, die door Frans net niet klem gepakt kon worden: penalty, die feilloos ingeschoten werd. Het was weer gelijk. Wat volgde was een hektische slotfase, met druk van de thuisploeg, goed keeperswerk van Kevin (MotM, De Jas!!)en een paar gevaarijke counters van Born. Een goal viel er niet, overtredingen ook niet echt meer, zodat het laatste kwartier weer net zo'n echte wedstrijd was als het begin stuk. Ondanks het gelijkspel stapte Born toch als morele winnaar van het veld, met de eerste twee verliespunten voor Limbricht. Knap geknokt!
Over twee weken wacht Susteren..

8 opmerkingen:

Ron Dijkstra zei

Wederom een prachtig verslag, Lijdert! Het was een mooie wedstrijd, maar met wat geouwehoer hier en daar. Des te mooier dat we daar een punt weg hebben gehaald!

Anoniem zei

Mooie prestatie! Knap hoor! Het komt niet vaak voor dat Bor punten pakt bij die H....(HEREN)