maandag 21 april 2008

de stand en verslag.


Bor3-Conventus

Even leek het erop dat de wedstrijd niet door zou gaan omdat Bor3 te weinig mensen zou hebben.
De Lijder ('our-great-Leader') zat de hele zaterdag aan de telefoon om toch een volwaardig team op de been te krijgen.
We zijn er bijna aan gewend dat het iedere keer geregeld word door de Lijder ('our-great-Leader') maar bij deze: Bedankt!!

Saillant detail was dat ons team....
.... uiteindelijk wel genoeg spelers op de been had, dankzij de inzet van Raplh oet Houtem, en de bijna vaste versterking van Mar(c/k) en Ste(ph/f)an. Fantastisch dat jullie er weer bij waren en nog eens een prima pot gespeeld!

-De Wedstrijd-

Het zou ongeveer Frans zijn 1000e wedstrijd worden, ware het niet dat hij niet aanwezig was. Wat in het vat zit....

Afijn, met het mooie voorjaarszonnetje erbij begonnen we met frisse moed aan de wedstrijd. We hadden nog wat goed te maken, omdat de uitwedstrijd nipt met 4-3 verloren was (na 1-3 voor te hebben gestaan).
Ook al was conventus met 10 met en zonder vlaggenist richting op den toren vertrokken echt een walk-over was het bepaald niet. Ik herhaal de woorden van de Lijder ('our-great-leader') tijdens de rust. "Ich weet neit of geer ut weat, maar Conventus staat moar met 10 man op ut veldj.."

En dat staat weer in schril contrast met de eerste 30 seconden van de wedstrijd. Ik had nog amper de sokke opgeheese, en het stond al 1 nul. Volgens mij scoorde Ral(ph/f) na een actie van .... (wie?). Een goed begin. Daarna konden we even geen vuist maken voorin en gelukkig stond de achterhoede goed op te letten. Rob en Ste(ph/f)an stonden goed op hun plek, net als Mar(c/k), alhoewel deze laatste de hoge ballen als een frivole ballet danseres weg-hakte. (en neit oppe kop)

Na de rust kreeg Bor3 steeds meer overwicht door de extra man die we hadden. En het kon niet lang uitblijven of un-Toni kreeg de bal na een uitrap van Tom mee.. De keeper van Conventus kwam nog uit, maar Ton verschalkte deze met een lobje.
Toen Jean Coenen eindelijk stopte met vlaggen ging het ineens snel met de doelpunten. Geen buitenspel meer en Johan, de man die net als zijn directe tegenstander vaak niet weet wat er gebeurt maakte de 3-0.
10 minuten voor tijd kopte Ton zelfs de 4-0 nog beheerst binnen op aangeven van.... (wie?).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Lijer,

Wellicht ziet u van de zijkant een andere wedstrijd die ik (talentvolle veteraan) meemaak!

Mijn perceptie van het 3e doelpunt:
Na drie man te hebben uitgekapt (eigen team), maakte ik een slepende beweging naar rechts en schoot knap in de linker bovenhoek

Gr.

Johan

D'n Lijdert zei

Nr 14,

Dit artikel is afkomstig van de captain uit het Noorden des lands, dus je moet hem terechtwijzen!
Ik had die slepende beweging wel degelijk gezien, langs de kant; sterker nog: het is een terugkerend fenomeen.. je sleept je, als het ware, door het hele seizoen!!
De Lijder