zondag 30 oktober 2005

Mannen, proficiat...

... met een erg mooie overwinning, vandaag in het zonnige Guttecoven. Na een 'rommel' goal die, nadat zo'n beetje de helft van het elftal oet Bor tegen een tegenstander had opgeschoten, door Martin werd ingeschoten kwamen we in de eerste helft mooi op o-1 voor. (Dat ie de bal nog raak trapte is mij een raadsel, zoveel mensen stonden er tussen de bal en de goal).

Er werden heen en weer overtredingen gemaakt, de scheids had het zwaar, vooral met de vocale bijstand die de teamgenoten weer leverden als er weer iemand tegen de vlakte werd gewerkt. (volgens de Kootsj waren dit overigens 'normale' overtredingen en moesten we maar wat minder met het mondje werken).

So far, so good. De voorsprong was er, maar toen moest vlak voor het einde van de eerste helft Jean 'weg-weg-WEG!' Hoedemakers toch even zijn beurt voorbij laten gaan. Dat was even slikken, onze spelverdeler op het middenveld eruit en we stonden op een magere 0-1; Guttekoave rook bloed!

Na de pauze bleef de stand lang in ons voordeel, totdat Frans heel routineus een speler van GVCG omverliep. In de zestean! Penalty! Ook al stond Polleke de nul magistraal de keepen, deze kon hij niet pakken en dook verkeerd: 1-1.
Na het vele 'we krijgen hem er niet meer uit' (de bal bleef op onze helft) voelden we nattigheid, ook al stond de verdediging goed op zijn plek.

Maar, en noe komt het heren, toen kwam het verlossend doelpunt van Foppe. Die, al zeg ik het zelf, de bal na slim aangeven van Stan, heel aardig om zijn directe tegenspeler speelde en zo alleen voor de keeper kwam. In de kleine hoek 1-2!!

We hadden dus weer wat lucht (en ik zelf denk graag dat ik ze met mijn doelpunt gebroken heb ;-) en zo kwamen we een paar minuten later nog zelfs op 1-3 door een mooie pass van Theike, die 'un Toni' van eigen helft lanceerde. Tim, onze jonge hond, speerde direct aan de rechterkant van Ton mee en kon hem na aangeven van Ton beheerst intikken.

Keurig mannen, een applaus voor jezelf!! Volgende week toes teagen Lömmerich. Geer zijt gewaarschuwd!