zondag 14 maart 2010

Born treft in Armada 5 een zware tegenstander

Eindelijk was het dan zover. Al van ver voor Sinterklaas stonden we te popelen om de wei op te mogen, maar koning Winter won het steeds van zijn collega koning Voetbal, zodat we veroordeeld waren tot passief voetbal volgen, wandelen en familiebezoek. Het hoeft dan ook geen betoog dat er maar liefst 16 man (volle bank, zie foto) stonden te trappelen om de kicksen aan te trekken en weer eens een balletje te trappen.. En dan uitgerekend een echte derby tegen Beeg.
De stemming zat er vooraf prima in, ondanks deprimerende Teamlink-voorspellingen (27 % kans op winst). De taktische trucendoos werd opengetrokken door de gepubliceerde opstelling amper twee minuten voor aanvang te wijzigen en als nog Ri-Berry in de basis te laten starten. Armada raakte er echter niet door uit zijn evenwicht. Dat was ook niet gek want het team bestond voor 80 % uit spelers die de 110 kg. grens ruim gepasseerd waren. Met recht een zware tegenstander. De andere 20 % bestond uit beweeglijke slimmerikken die iets geraffineerder waren dan ons. Tel daarbij enkele slippertjes van onze achterhoede en te weinig druk van de voorwaartsen en het resultaat laat zich raden. Bij rust keken we tegen een 3-0 achterstand aan!
Tweede helft een goed herstel. Beeg was uitgeblust en wij probeerden er met enkele wissels nog het beste van te maken. Het werd in de tweede helft dan ook een verdiend gelijkspel, door een treffer van Martin Woods en goed keeperswerk van Jorn. Maar verder dan dat ene doelpunt kwamen we niet. Eindstand derhalve 4-1. We hebben maar liefst twee weken om over onze zonden na te denken cq. om ons voor te bereiden op de volgende match, want we schijnen vrij te zijn volgende week. Wat daarna volgt zijn nog 12 wedstrijden met waarschijnlijk een frequentie van 2 tot 3 per week. Be prepared!!

Trouwens: na afloop was er nog een verrassing in de vorm van fraaie sporttassen gesponsord door Drogisterij Broer Evers i.s.m. Star Balm