maandag 12 oktober 2009

Come-Back-Kids maken het verschil


Eindelijk was het een feit: zondag 11.53 uur. Het eindsignaal van de SHH-scheids verzekerd ons van 3 punten! De eerste overwinning van het seizoen is een feit!!
Nota bene in de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, trekken we aan het langste eind. De fysiek en coronair toch al niet al te sterke staf van Born 3 heeft het overleefd, maar vraag niet hoe..

De eerste helft voltrekt zich in een laag tempo, maar al snel is duidelijk dat we van onze tegenstreeverd niet veel tegenstand hoeven te verwachten. Om het ze toch niet al te moeilijk te maken volharden we in het weggeven van de bal, ook als dat niet nodig is. Zeker na de 1-0, door de op de velden teruggekeerde Rob, speelt Born plichtmatig, met de nadruk op matig.

Dat moet beter na rust en dus.. beginnen we even lamlendig als we voor rust geeindigd zijn. Resultaat is de gelijkmaker na 5 minuten. Eindelijk lijken we wakker te worden. 90% speelt zich af op de helft van SHH, zonder dat we profiteren van het overwicht.
Pas een kwartier voor tijd weten we een van de kansen om te zetten in een 1-2 voorsprong, opnieuw door Rob, (die voor het laatst twee keer in een wedstrijd scoorde bij vv Medemblik in 1968). SHH kon niets terug doen en dus werd het logischerwijs zelfs 1-3 door een wonderschoon doelpunt van een ander come-back kid, Gerben Verkeshei die een vlijmscherpe counter, opgezet door Giga Wiel en Krullebol fraai afrondde, alsof hij nooit weggeweest was. Kat in het bakkie zo leek het, maar SHH geloofde er nog in en dus bleef het oppassen. Zeker toen met nog twee minuten te spelen en 8 minuten blessuretijd in het verschiet, der Anschluß-treffer viel...

Kortom: ( met dank aan Thei)
Uiteindelijk bleef het bij 2-3. Een terechte overwinning na een geweldige wedstrijd, met enige schoonheidsfoutjes en met het vaste voornemen er een fraaie lijst aan toe te gaan voegen in de komende weken. Zowaar: het linkerrijtje komt weer in zicht!!

7 opmerkingen:

Ron Dijkstra zei

Een mooi verslag; klaarblijkelijk maken zij het verschil!!...

Anoniem zei

VV Medemblik heeft nooit bestaan. Het was mfc. Medemblikker Football Club. Fc medemblik bestaat pas 2 jaar. Een fusie met Sv Dek. Dat was pas een club....

Anoniem zei

Beste Borner Vrienden,

We hebben vandaag gezien dat onze leden jullie FANTASTISCHE weblog trachten te vervuilen.
We maken jullie er even opmerkzaam op dat wij, als gastenboekmasters van de FC Medemblik, zeer strenge regels hanteren, waar niet mee valt te marchanderen. Als vriendendienst sturen we jullie deze regels hierbij gaarne.
En voor de duidelijkheid: We hebben er geen enkel bezwaar tegen als jullie deze regels onverminderd inzetten tegen de vervuilers van jullie mooie weblog.
Veel succes ermee!
Groeten,
de gastenboekmasters van FC Medemblik

Anoniem zei

Vuistregel
Bedenk alvorens je reageert of je reactie ook informatief en/of vermakelijk is voor anderen!

Wat we niet toestaan en je een ip-ban oplevert:

Demonisering
Een noodzakelijke nieuwe regel. Het doelbewust negatief afbeelden van een persoon is niet toegestaan. Direct of indirect. We managen hier strak op en aarzelen niet om uit de losse pols langdurige ip-ban's uit te delen.

Vervelende mensen
Uiteraard bestaat er kritiek binnen een club. Kritiek is goed, we zullen je niet de mond snoeren vanwege inhoudelijke kritiek. Maar vertel wel eens wat nieuws. Aanhoudende zeikreacties, niet bedoeld om een discussie te starten, maar wel om de club te beschadigen of de sfeer te verpesten zijn fout. Dit levert een ip-ban op van zo'n 186 dagen, je bent niet welkom.

Flauwe apen
Berichten plaatsen onder verschillende namen met de bedoeling een discussie een bepaalde kant op te sturen. Hoppa! Meteen een ip-ban van wij denken een maand of vier.

Analfabeten
Tenenkrommende taal- en spelfouten leveren je een tijdelijke ip-ban op. Lees je reactie terug alvorens te posten. Het (veelvuldig) gebruik van hoofdletters maakt je een schreeuwlelijk. Dit kan je een ip-ban van minimaal een kwartaal opleveren.

Archeonisten
Mannen (vaak kalend, baard en een bril) en vrouwen die in het verleden blijven steken en een naam gebruiken als ‘dek’, ‘ex-dekker’, ‘mfc’ etc. krijgen een ip ban voor een flinke periode. DVO als je naam gebruiken is overigens wel toegestaan maar dit komt door de achtergrond van één van de gastenboekmasters.

HH
Autisten die eerdere reacties niet lezen maar vooral hun eigen bericht terug willen zien en om dit te bewerkstelligen voortdurend in herhaling vallen. Dit is uitermate saai voor andere bezoekers. We geven je een ip-ban van zo'n 14 weken.

Extremisme
Racisme, anti-semitisme, extreemrechts taalgebruik en bedreigingen. Meteen een ip-ban voor het leven. Wegwezen hier!

Sexueel gefrustreerden
Aan seksueel gefrustreerde gastenboekschrijvers hebben we geen behoefte. Levert je een ip-ban op voor een flinke tijd.

Dombo's
Domme, niet vermakelijke en nietszeggende commentaren. Zeker als ze meerdere malen voor komen en het duidelijk is dat je de voorgaande reacties niet leest. Is saai voor ons en voor de rest, we geven je een ip-ban voor een discretionair te bepalen periode. Discretionair omdat dombo's dit woord toch niet begrijpen, vandaar.

Duidelijker dan dit kan het volgens ons niet. Veel plezier!

De Gastenboekmasters

D'n Lijdert zei

Hallo Medemblikkers (of is het mede-blikkers),

Wat leuk zo'n reactie uit het hoge noorden. Wel een beetje serieus vind ik, maar goed, bedankt voor de tips. Misschien doen we er wel wat mee, al kan het auwe-hoeren op onze site niet snel te grof, te flauw of te persoonlijk zijn. De bindende factor die uitgaat van onze site verhoogd de spelvreugde niet alleen, maar geeft ook voortdurend gespreksstof in de kantine tijdens de after-training en de derde helft!

nb. En de groeten van jullie ex-dorpsgenoot
nb2. Ook wij hebben een Dek, maar die staat back en lult nooit uit zijn nek.

Anoniem zei

Piemels of moet ik nu plassers schrijven.


Der J.

Ron Dijkstra zei

Ik vraag me alleen af hoe ze dat hebben kunnen achterhalen.
Bedankt voor de complimenten voor de blog overigens!!